Tuesday, May 02, 2006

Kesupku


01 Mei 2006 - Hari Pekerja

kami warga2 Poliku yang telah dipilih oleh Jabatan masing-masing menggunakan Cuti Umum Hari Pekerja sebagai hari pertandingan Badminton antara Jabatan Politeknik Kuching Sarawak sempena Kejohanan Sukan Politeknik (KESUPKU).


Aku antara pemain perseorangan dari jabatan Pentadbiran. Rakan2 rapat yang lain kebanyakannya bermain beregu. Sebenarnya aku tidak berapa tahu taktik permainan badminton tetapi kerana semangat kesukanan yang tinggi maka aku turun padang. Rupa2nya lawanku bukan calang2. Orangnya kecil molek dari Jab Teknologi Petrokimia (Cik Nurlydia). Puhhhh....mandi peluh aku dikalahkannya....apa pun, ini adalah pengalaman pertama aku dalam kejohanan seperti ini yang disaksikan oleh ramai orang lebih2 lagi Ketua Jabatan kami sendiri. Aku sudah berusaha sedaya upaya namun faktor saiz badan sedikit menjadi kekuranganku.

Walau bagaimanapun, aku teramat gembira kerana telah berjaya menurunkan kolesterol yang berlebihan dalam badan!...hehehe....

Tahniah kepada yang berjaya terutamanya pemain lelaki dari Jabatan Pentadbiran yang akan ke Final pada 06 Mei 2006 beregu mahupun single. Buat pemain perempuan, sesungguhnya kita semua perlukan latihan yang konsisten untuk memantapkan lagi permainan untuk kejohanan yang akan datang.

Armiza Nila
p/s...minat bersukan sedari kecil tapi sejak bergelar isteri dan ibu kegiatan sukan telah sedikit terjejas dari diari kehidupan. Lepas ni rasanya nak aktif baliklah.....