Tuesday, March 13, 2007

Lagi Isu Pemasaran Utusan Borneo

Semalam (Isnin). Sekali lagi saya hampa untuk mendapatkan senaskhah akhbar Utusan Borneo untuk menatap YIIB DBPCS. Sampailah ke kedai cina di jalan masuk Politeknik saya tidak menemuinya.

Begitulah, bagaimanakah corak pemasaran akhbar yang kian mendapat sambutan ini? ... Saban hari saya turun ke pejabat sebelum jam 7.00 pagi. Seawal itukah akhbar itu habis atau saya selalu mendapat jawapan, " Sik ada" bukannya "Dah abis". Hanya satu saja agaknya cara untuk mendapatkannya iaitu MELANGGAN.

Saya tidak menyalahkan semua pihak. Tapi kejadian ini sedikit menggugat minat para penulis terutamanya di bidang sastera yang ditempatkan sendiri ruangnya oleh Utusan Borneo.

Dapatkah masalah ini diselesaikan pada masa akan datang?... Entahlah.

Armiza Nila
Semariang Batu

Di sebalik hatiSaya cukup terharu pabila ada kawan yang cukup baik hati meraikan perpindahan saya mulai Jumaat ini. Siapa yang bisa mengadili hati sesama insan?! Saya bertanya pada diri. Cuba mencermin kejernihan hati yang selama ini terbias oleh kaca.
Hanya Allah yang tahu akan kesempurnaan hati makhluknya termasuklah manusia bergelar insan.
Tiga orang rakan rapat membelanja makan saya di KFC Matang Jaya baru sebentar tadi. Alhamdulillah, saya kekenyangan pekena snack plate n soft drink strawberry. Saya begitu terharu dengan jemputan mereka di saat-saat akhir saya bakal meninggalkan pejabat ini. Sekurang-kurangnya masih ada 'kawan' yang menghargai persahabatan dan persaudaraan ini di kala ada orang lain yang memandang sepi.
Semuanya kekuasaan Allah. Saya menerima sebarang ketentuannya akan hala tuju seterusnya kehidupan saya. Saya hanya mampu berterima kasih dan bersyukur kerana masih punya kawan2 yang baik hati dan benar2 ikhlas dalam persahabatan dan semoga Allah membalas segala kemurahan hati mereka.
Armiza Nila
Desa Serapi
13 Mac 2007