Monday, April 16, 2007

Disiplin menulis

Dalam sehari peruntukan masa 2 jam untuk semata-mata menulis.

Disiplin ini perlu ada dalam 24 jam masa yang ada dalam diri penulis yang benar2 mau bergelar penulis.

Saya tidak menetapkan kepada sesiapa tetapi sebagai motivasi pada diri sendiri.

Alasan anak/suami harus dicampakkan jauh2 jika ia menjadi penghalang kepada keberlangsungan menulis.

Selamat menulis.

Armiza Nila - KKKS

Talian Internet dan rumah verse membaca

Tidak saya nafikan, membeli (memiliki) buku lebih kekal berbanding memiliki talian internet di rumah. Saya tidak dapat menolak minat saya yang tinggi terhadap bahan bacaan.

Semakin hari, semakin banyak ilmu yang boleh saya dapati melalui talian internet di pejabat. Sehingga saat ini, saya belum lagi melanggan internet di rumah. Keadaan belum lagi mengizinkan. Dengan kawasan kediaman yang kurang strategik, saya memendamkan niat untuk memasang IT di rumah dan setakat ini mengharap ihsan waktu terluang di pejabat untuk membaca atau berkarya di IT.

Saban hari, saban blog penulis Malaysia dilayari dan saya selalu/lantas disedarkan betapa banyak penulis-penulis Malaysia yang berbakat dalam pelbagai bidang yang boleh dikongsikan dalam kehidupan kita. Terima kasih atas segala maklumat yang penulis hidangkan pada pembaca.

Apapun, suatu hari nanti, saya akan berusaha untuk memasang talian IT di rumah demi perkembangan dunia penulisan saya yang bukan saja menuntut saya untuk membaca secara manual tetapi juga melayari dunia buku/bacaan melalui IT.