Friday, February 23, 2007

Kekangan Masa

Salam,

Februari 2007, saya dilanda banyak musibah. Jatuh dalam hidup sendiri dan anak-anak. Dugaan dan ujian dari-Nya tiada siapa dapat menghalang. Kalau boleh, saya ingin hidup sihat dan bahagia sentiasa biarpun sibuk dengan tugas.

Cuti panjang Tahun Baru Cina, saya tidak dapat mengisinya dengan aktiviti kekeluargaan. Keluar masuk klinik swasta dan hospital seperti sudah jadi kelaziman. Saya induknya, anak-anak terkena sama. Kami dijangkiti Asma dari seorang ke seorang - berturut-turut. Kini, saya harus banyak berpantang bab kesihatan, tambah-tambah lagi hampir 2 bulan saya akan melahirkan seorang lagi anak.

Saya berharap akan terus kuat mengharung hidup yang penuh onak-duri ini di samping tidak meminggirkan kerja pengkaryaan saya yang banyak terkandas dan tertangguh.

Saya jadi teruja dengan ketangkasan kayuhan proses kreatif rakan-rakan terutama kerabat API dalam memperbanyakkan penerbitan antalogi persendirian. Itulah harapan saya sebenarnya untuk tahun 2007 ini. InsyaAllah, akan terkabul jua meskipun saya harus berdepan dengan banyak rintangan dan halangan yang tidak dapat ditentang maupun dielakkan.

Armiza Nila
Semariang Batu
23 Februari 2007.