Monday, February 05, 2007

Antara Cita-Cita dan Pencapaian

Sengaja saya menulis tajuk entri ini kerana sudah ada idea yang ingin saya ketengahkan. Bukan apa, sekadar untuk memotivasikan diri agar terus giat berkarya.

Entri ini akan saya siapkan sedikit masa lagi.

Tunggu..

DBPCS Esok Hari

Esok hari saya mendapat pelepasan pejabat untuk menghadiri Wacana Pemikiran Jong Chian Lai di Balai Budaya, DBPCS. Kerana minat saya tanpa segan silu memohon surat rasmi daripada DBPCS untuk membolehkan saya mengutip sedikit sebanyak ilmu daripada WP ini nanti, insyaAllah.

Khabarnya kerabat API akan memasarkan karya kerabatnya....tunggu...siapakah antaranya. Yang pasti bukan Armiza Nila kerana saya masih dalam proses pembersihan dan penjernihan karya sebelum diterbitkan. Biarpun memakan masa lantaran tugas hakiki dan kewajipan yang lain perlu dilaksanakan terlebih dahulu, dalam berat saya menyabarkan keinginan diri yang keterlaluan ini.

Doakan - insyaAllah, karya saya akan turut diterbitkan juga suatu hari nanti.

Moga semua karyawan Sarawak akan bertemu pada esok hari untuk sama-sama mengunyah pemikiran JCL.

Armiza Nila

Terima Kasih Bang Helmy Samad

Saya kembali menjenguk Blog Luluhkan Hatiku. Ternyata Bang Helmy Samad anak kepada Datuk A. Samad Said tidak memilih bulu - betapa luhurnya hati anak Sasterawan Negara ini. Saya berasa bangga kerana terpilih menjadi antara rakan blog di Pautan blognya.

Saya ingin menyatakan komen dalam entri beliau, tetapi entah kenapa sejak kebelakangan ini, saya menghadapi masalah di bahagian sign in for verification. Berulang kali saya menghabiskan masa begitu saja untuk publish komen tapi gagal.

Justeru itulah, saya berharap Bang Helmy dapat membaca entri saya ini.

Sesungguhnya, saya memang selalu nantikan kemaskini blog Luluhkan Hatiku.

Armiza Nila