Monday, October 30, 2006

Salam 'Idul Fitri Daripada Armiza Nila and Family

Waktu Asar, petang Ahad 6 Syawal, Armiza Nila sibuk di rumah bonda kerana ada 'open house' acara makan-makan nasi, mi goreng dan lauk pauk daging ayam, kambing, lembu dan ikan tahai berserta ulam-ulaman.

Dalam keriuhan orang ramai dan rakan2 Armiza Nila yang sudah pulang setelah kekenyangan, Armiza Nila terlihat kelibat Bang Sajali menyusuri jambatan panjang menuju ke rumah bonda. Miza lantas mengepung dari belakang. Tidak salah - YusufFansuri, Bang Sajali bersama Zainal Abidin, berjalan dikit-dikit meniti jambatan panjang ke rumah saya.

Kunjungan Asar itu, amat bermakna buat Armiza Nila dan keluarga. Biarpun beraya tanpa suami yang bertugas di sempadan demi mempertahankan negara, Armiza tetap gembira dengan kunjungan kerabat API. Yang lucunya mereka bertiga bergambar sakan macam lagak YB mengunjungi kawasan pedalaman...ada projek baru nak masuk agaknya. Dari depan jambatan sehingga ke beranda belakang rumah Armiza habis diambil gambar oleh mereka bertiga.

Armiza Nila ditemani Adib dan 'Irfan gembira menyambut kehadiran kerabat API. Yusuf Fansuri begitu mesra dengan anak-anak Armiza Nila....tanda2 awal menjadi suami dan ayah sudah nampak pada perlakuan Yusuf terhadap anak-anak..hehehe...jangan marah Suf.

Percakapan sekitar sastera dan aktiviti yang akan dijalankan oleh API. Walaupun Armiza Nila semacam 'darurat' kerana masih dalam 'mengidam' yang teruk, namun pergerakan penulisan tetap diteruskan atas tulang belakang kerabat API.

Kesempatan ini Armiza Nila-Maslina Mahbu, Mohamad Hanapiah Baki, Muhammad 'Irfan Musaiyar Mohamad Hanapiah dan Muhammad Adib Nifail Mohamad Hanapiah mengucapkan salam 'Idul Fitri buat kerabat API dan seluruh kaum muslimin dan muslimat di seluruh dunia.

Semoga kemenangan ini akan berterusan sehingga ke akhir hayat kita. Amin

Armiza Nila
Semariang Batu
7 Syawal 1427H, 30 Nov 2006

Sejarah Tercipta di Lawas

Salam,

sejak kembali dari Lawas, Armiza Nila belum berkesempatan mengupdate blog lantaran bebanan tugas yang melambak dan maha segera di kantor.

InsyaAllah, dalam sedikit masa lagi Armiza Nila akan mencoretkan catatan kenangan di Lawas buat tatapan di blog kesayangan ini.

Armiza Nila
30.11.06