Wednesday, January 11, 2006

Cuti Hujung Minggu ?!

Cuti Hujung Minggu?!

Saya tidak dapat nak mengotakan Cuti Hujung Minggu sebagai cuti. Lantas gambarannya sedemikian rupa (?!) Bagi saya selagi ada ruang dan peluang, tidak dapat tidak saya harus turun padang untuk sama-sama menggembleng tenaga membantu suami mencari nafkah untuk keluarga terutamanya demi tumbesaran sihat anak-anak.

Justeru, cuti hujung minggu (Sabtu dan Ahad) saya pergunakan untuk menambah ilmu dan berkongsi pengalaman dengan anak-anak buah di Rej 511 (AW) Kem Ria, Kuching. Setelah hampir 2 tahun saya tidak mengaktifkan diri (pun begitu bukan dengan alasan yg sengaja), saya kembali berjuang. Saya berjumpa pegawai-pegawai baru dan lebih berpengalaman. Saya bertemu anak-anak buah lama dan rekrut yang belum sempat direkrutkan. Banyak perubahan yang telah dilakukan.

Saya suka sekali dengan perkataan "anjakan paradigma". Di sini juga menuntut ap! wawasan berkualiti itulah harapan jurulatih untuk tahun 2006. InsyaAllah, saya turut memainkan peranan penting dalam memajukan diri dalam kerjaya ini. Dan sambil itu saya menyeru kepada rakyat Malaysia yang sihat tubuh badan untuk sama-sama menyertai Askar Wataniah Malaysia.

Selamat Berjuang.

Sebuahcatatanarmizanila
110106

No comments: