Monday, October 13, 2008

Sambutan Ulangtahun ke 33

bersama Surianiza Udin - sepupu/kawan karib sejak kecil dan anak-anak kamiperasan tak lilinnya ada 3 besar dan 4 kecil - terlebih letak .. tak pe lah yg penting tulisannya angka 33 - hehehe
Pada 11 Oktober 2008 bersamaan 11 Syawal 1429H, saya menyambut ulangtahun ke-33 di teratak Kakak Eyah di Kpg Sinar Budi, Desa Wira bersempena rumah terbukanya.
Saya hanya menumpang kemeriahan saja dengan sebiji kek bernilai RM29.00.
Alhamdulillah, usia semakin menganjak bertepatan dengan dugaan yang besar datang bertandang menguji keimanan dan ketaqwaan. Menginsafi diri dari takbur, sombong dan mohon dinyahkan dari di sarung di badan seorang hamba hina dina.
Filem Ayat-ayat Cinta yang ditayangkan jam 9.00 malam 10 Oktober di TV3 cukup mengujakan pabila menonton banduan bersama Fahri yang mengherdik dan mengingati Fahri bahawa Allah sedang mendampingi-Mu, Allah sedang berkomunikasi dengan-Mu. Selama ini kau merasakan dirimu sempurna, baik akhlaknya, warak mengerjakan solat dan bersih dari dosa. Kau sombong di hadapan Allah. Baru sedikit dugaan-Nya, kau menangis dan solat dengan tiada kekhusyukan. Bersolat hanya apabila dilanda masalah.
Alhamdulillah, saya mendapat sesuatu sebelum ulangtahun saya yang ke-33.
Seiring dugaan yang datang bertindan, usia saya semakin mencecah ke ubun-ubun. Mohon keredhaan dan keberkatanNya. Amin.
Terima kasih kepada suami dan semua kawan2 yang menyampaikan ucapan lewat sms mahupun telefon mahupun perbualan sehala.
Armiza Nila
Semariang Batu.
13 Oktober 2008
p/s... pada 11 Oktober 2008 saya turun ke pejabat menyelesaikan tugas segera sehingga terlupa mencatat peristiwa ulangtahun sendiri...alahai...manusia yang alpa!No comments: