Monday, March 30, 2009

API Menerima Kunjungan Nisah Haron
Salam


Pada 21 Mac yang lepas, saya telah menerima kunjungan seorang penulis yang besar namanya di peringkat kebangsaan iaitu saudari Nisah Haji Haron yang berasal dari Seremban, Negeri Sembilan.


Kerana kesibukan, tidak sempat saya mencoret apa-apa lagi mengenai pertemuan itu.


Anda boleh melayari blog Nisah Haji Haron di http://annyss.blogspot.com/ untuk membaca selanjutnya tentang kisah persahabatan yang terjalin ini.


Saya seperti bermimpi kerana dapat akhirnya bersua muka dan bersama Nisah dalam waktu yang singkat tapi penuh makna. Angkatan Pengkarya Indie [A.P.I] tidak melepaskan peluang untuk berjumpa Nisah Haron.


Selepas berurusan rasmi di DBPCS, saya membawa Nisah ke Muzium Kuching di atas Bukit Siol, Dewan Bandaraya Kuching Utara. Kemudian kami terus bergegas ke Atmosfera Cafe yang terletak di Simpang Tiga, Kuching untuk menjamu selera di samping berbual santai bersama kerabat API. Lima minit kemudian Yusuf Fansuri sampai. Diikuti oleh Farid-Iman dan anaknya.

Nisah mencuba Laksa Sarawak buat kali pertama.


Ada perbincangan hangat antara Nisah dan Yusuf [antara pengasas awal A.P.I]. Apa yang penting pertemuan ini menjanjikan pertemuan-perjumpaan yang seterusnya dan mengikat silaturrahim antara penulis Sarawak dan penulis Semenanjung adalah lebih utama.


Saya belum mengupload foto Nisah bersama API. InsyaAllah akan dimasukkan kemudian.


Armiza Nila

Atmosfera Cafe

21 Mac 2009

No comments: