Tuesday, May 12, 2009

Klinik dan pertemuan

Setelah lebih 8 tahun berpindah tempat tugas, semalam saya bertemu sahabat lama Shairulniza Abdul Wahab sama HRD di WBM tahun 1998 hingga 2001.

Kami sama-sama membuat pemeriksaan janin di Klinik Jawa. Sempatlah berborak-borak bertanya khabar perkembangan masing-masing dan kawan-kawan sepejabat yang lain.

Terimbau kenangan lama di mana semasa bertugas di WBM saya mempunyai ramai sahabat dan kenalan satu bangunan. Kami bertugas dengan seronok sekali walaupun kebanyakannya kami hanyalah bertaraf Sukarelawan yang menerima elaun RM300.00 ke RM400.00 sebulan ataupun pekerja Sementara.

Apa pun, setelah lapan tahun banyak perubahan yang berlaku dalam kehidupan masing-masing. Niza sudah berpindah ke Tourism di Masja. WBM bertambah sunyi kerana hanya staf Jabatan Ketua Menteri sahaja yang kekal duduk dan bertugas di sana. Kebanyakan kementerian berpindah ke Masja mahupun Wisma Pelita.

Di situlah tempat bertugas saya yang pertama di kerajaan Negeri Sarawak yang banyak mengajar, mendidik dan membesar matangkan fikiran saya dalam bidang tugas dan tanggungjawab sebagai pegawai kerajaan.

Sekadar coretan kecil,

Armiza Nila
Jalan Sultan Tengah
12 Mei 2009

No comments: