Tuesday, April 24, 2007

Menunggu Kelahiran

Hari ini, saya diduga lagi.

Setelah menerima pelantikan sebagai AJK Pengurusan Aset Kerajaan bagi pejabat kami, saya dijemput sekali untuk menghadiri Mesyuarat yang pertama. Saya harus mendaki tangga menuju ke Tingkat 3, mencari Anjung Minda. Dalam kepayahan dengan sarat perut saya akhirnya berjaya juga walaupun sesat pada mulanya.

Mesyuarat dari jam 10.30 pagi dan berakhir 1.20 petang cukup meletihkan bagi saya. Saya tidak betah duduk dengan kaki yang buyoh. Akhirnya, belum pun habis mesyuarat - lagi 5 minit saya beredar dulu atas alasan menahan sakit perut...

Terasa benar keletihannya menaiki dan menuruni tangga 3 tingkat itu. Tapi, kerana kewajipan dan tanggungjawab mahu tidak mahu saya perlu gagahkan diri.

Apapun, saya gembira setakat ini berkhidmat di jabatan baru dengan staf yang baru dan suasana yang cukup tenang.

Saya akan terus belajar benda baru dan berfikiran positif untuk menerima cabaran yang kebanyakannya menjadi ketakutan kepada ramai orang.

Menunggu kelahiran memang sesuatu yang mencemaskan. Siang - saya tidak aman untuk berehat walaupun sekejap. Semacam ada saja yang memerhati. Malam - tidur pun tidak nyenyak kerana macam-macam gangguan dan dugaan. Apapun, saya cuba menghadapinya dengan tenang, insyaAllah.

Armiza Nila
Semariang Batu

2 comments:

Rudy said...

Rilek kak ma, tenangkan jiwa be strong aight..bila nak ator shoutbox tek, mun kitak suruh kmk ator, berik kitak account details ke email kamek iskandariah45@hotmail.com aight..

sik lamak ngatornya..

Maslina Mahbu @ Armiza Nila said...

Terima kasih Rudy,

Kas tok kak Mas email kitak k. Keep it up!