Monday, January 14, 2008

Anjung Budi TV1

Bismillahirrahmaanirrahim. Salam Maal Hijrah 1429.

Biarlah saya mulakan tahun baru ini - hari ke 5 Muharram dengan menyebarkan berita yang baru saya dapat infonya daripada seorang teman.

Kepada rakan-rakan seni dan penulis yang terlibat dalam Anjung Budi Sarawak yang diadakan rakamannya pada Ogos 2007 di Audotorium P Ramlee, RTM Kuching - marilah sama-sama kita tonton sendiri hasil kerja seni yang telah kita lakukan sepenuh hati itu.

Tarikh siarannya adalah pada 15 Januari 2008, Selasa di TV1 jam 2.00 petang. Harap kalian tidak ketinggalan.

Saya agak terkejut juga kerana siarannya pada petang hari bukannya malam hari seperti biasa di mana masa untuk kita menonton lebih seronok bagi yang bekerja waktu pejabat.

Apa-apa pun, cubalah juga memberi sedikit ruang petang esok untuk menonton ya.

Saya sendiri mendeklamasikan puisi berjudul "Merdekalah Sukma Bonda" sempena hari kemerdekaan ke - 50 tahun lepas.

Saya ingat lagi, untuk sesi rakaman, saya sudah berada di RTM Kuching dari jam 2.00 petang sambil menunggu giliran. Malangnya rakaman hanya sempat dibuat selepas Maghrib.

Saya ditemani suami, Zakaria Abdul Manan, Yusuf Fansuri dan Dahiri Saini sempat minum petang di Cafe dekat Satok sembari berbual kerana time rakaman berehat seketika.

Lalu saya berfikir, "bukan senang jadi artis rupanya"...

Biarpun kami ini [artis kecil-kecilan] yang menumpang glamour TVI dengan bakat deklamasi yang ada pada masing-masing penulis puisi, cukup merasa bangga kerana diberi penghargaan untuk [masuk TV]. hehehe...kenangan yang cukup indah

No comments: