Wednesday, November 12, 2008

Terima kasih wartawan Utusan Sarawak - Radin Azhar

Terutama sekali saya ucapkan tahniah atas pernikahan saudara Radin Azhar dan Mas Paon yang berlangsung pada 09 Nov 2008 di Kpg Semerah Padi, Petra Jaya, Kuching.

Saya dan keluarga memohon maaf kerana tidak sempat menjamu lauk pengantin kerana telah terlalu kenyang setelah menjamu hidangan pengantin dan akikah di dua tempat yang jauh iaitu di Kpg Baru, Kota Samarahan dan Kpg Stapok, Batu Kawa.

Apa pun saya gembira kerana dapat bersua Radin di majlis penuh maknanya.

Sekali lagi saya ingin mengucapkan terima kasih atas usaha Radin memperkenalkan barisan penulis Sarawak tanpa ada pilih kasih di antara mana-mana penulis Bumi Kenyalang.

Kerana usaha saudara Radin itulah saya benar-benar terharu kerana dapat bertemu kawan-kawan lama saya melalui Internet iaitu melalui laman web saya ini dan email yang tertera di yahoo.com.

Norzihan Abdullah adalah antara rakan-rakan saya semasa bertugas di Wisma Bapa Malaysia sekitar tahun 1997 hingga Mac 2001. Di situ saya mempunyai ramai kenalan selain sebangunan tempat bekerja kami juga berkenalan melalui Sarawak Buletin Board yang telah diusahakan oleh seorang kenalan juga - pegawai kerajaan juga bagi menghimpunkan sejumlah idea dan pendapat dan perbincangan sesama kami.

Pertemuan demi pertemuan pun diatur. Kami berjumpa, berkawan, bertemu dan akhirnya berpisah bila tidak lagi bertugas di Wisma Bapa Malaysia.

Zihan menghubungi saya melalui email yang tertera. Saya gembira bukan kepalang kerana dapat kembali saling berhubungan dengannya.

Inilah yang dinamakan kecanggihan Internet di era globalisasi ini.

Tanpa kesungguhan wartawan seperti saudara Radin Azhar ini, tak mungkin semua ini terjadi.

Terima kasih sudara Radin. Terima kasih Utusan Sarawak kerana menyiarkan tentang latar belakang kepenulisan kerdil saya di ruang Stail Budaya Nov 2008.

Armiza Nila
Kpg Semariang Batu
12 Nov 2008

No comments: