Friday, December 12, 2008

Kolokium Penulis Pelbagai Kaum 2008

Saya mendapat jemputan dari DBPCS untuk menjadi peserta Kolokium seperti yang tersebut di atas. Dan ia bersamaan dengan tarikh ke HESCOM anjuran E-Sastera dan kerjasama DBPKL yang akan melangsungkan anugerah sastera kepada pemenang pada malam esok 13 Disember 2008.

Dek kerana kesihatan yang kurang mengizinkan, saya terpaksa menolak jemputan ke HESCOM, Kuala Lumpur pada saat-saat akhir. Kebetulan, pejabat saya didatangi para Auditor dari Bhgn Kewangan. Saya terlibat kerana menjalankan tugas-tugas berkaitan Aset dan Perolehan. Maknanya saya tidak dapat lari dari pejabat meskipun kurang sihat apatah untuk memohon Cuti Rehat.

Jemputan dari DBPCS yang menanggung semua penginapan dan makanan serta minuman saya terima dengan hati terbuka. Bila melihat lampiran jadual , kertas kerja yang akan dibentangkan agak menarik juga lebih2 lagi akan mengetengahkan sahabat lama saya novelis Radzemah Bolhassan yang pernah menerbitkan lebih 20 buah novel setakat ini.

Saya dengan besar hati akan menginap di Penview Inn, Pending, Kuching selam 2 hari 2 malam insyaAllah besar manfaat yang akan saya dapat.

Armiza Nila @ Maslina
Kuching
12 Disember 2008

No comments: