Wednesday, September 08, 2010

Salam Eidul Fitri Maaf Zahir Batin 1431H

Buat semua keluarga, sanak-saudara dan sahabat-sahabat seagama Islam.

Ramadhan bakal berlalu dan ia meninggalkan kenangan dan kesan yang amat mendalam di jiwa. Ada ketikanya diberi Allah kesempatan untuk bersolat jamaah dan bertarawih di Surau. Suatu waktu diberi tekanan untuk kali pertama mengikuti Tilawah Al-Quran. Diuji lagi dengan kesihatan dan karenah anak kecil yang manja tidak mahu ditinggalkan setelah seharian bertugas - solat tarawih di surau terpaksa dilupakan. Penghujung Ramadhan, dianugerah Allah rezeki yang tidak disangka-sangka namun dugaanNya melanda lagi saat-saat akhir menuju Syawal. Kesabaran, kejujuran, keimanan, kebahagiaan bercampur-baur menggauli akal fikiran dan kehidupan.

Allah itu Maha Adil. Allah itu Maha Penyayang. Allah itu Maha Pengasih. Walaupun seorang manusia yang alpa itu mampu mencarik-carik sekeping hati kita yang tulus, tapi Allah berkuasa melembutkan hati kita untuk menerima kenyataan, redha dan memohon keberkatan dariNya.

Ya Allah. Semoga Syawal kali ini kita saling mohon kemaafan, kesucian hati, keindahan akhlak, kemurnian peribadi, keharmonian rumahtangga, kebahagiaan suami-isteri dan anak-anak seluruh kaum keluarga kita dilimpahi rahmahNya. Kerana tiada siapa/makhluk yang berkuasa menundukkan kita atau melemahkan kita kecuali Allah kerana Dialah yang Maha Kuasa memberi kekuatan kepada kita untuk mendepani liku-liku kehidupan seterusnya.

Amin.

Salam Eidul Fitri Minal Aidil Walfaa Izin buat semua sahabat dan kaum keluarga sanak-saudara yang saya sayangi. Saya mohon keampunan di atas segala kesalahan, keterlanjuran kata-kata mahupun perbuatan yang saya sengajakan atau tidak.

Jemputlah ke teratak kami di No. 114D, Lrg 2A, Kpg Semariang Batu.

Daripada : Mohamad Hanapiah Baki
Maslina Mahbu
Muhammad 'Irfan Musaiyar
Muhammad Adib Nifail
Munifah Basyirah
Muhammad Syabil Rifdi

29 Ramadhan 1431H

No comments: